שינוי ירוק

הדרך שלך להשאיר חותם

שלום לכולם,
אני רוצה להציע כאן שיטה פשוטה ביותר למיחזור מים אפורים ללא צורך בהתקנות מיוחדות.
אנחנו מתקלחים בתוך גיגית בנפח 45 ליטר (כמדומני) ומשתמשים במים הנאספים כדי להדיח את השירותים. כל גיגית מלאה מניבה כ- 4-5 דליים , שמספיקים כל אחד לשטיפת אסלה אחת.
בנוסף, אנחנו אוספים את מי השטיפה של ירקות  וכלים מלוכלכים מעט ומשקים איתם.
בדרך הזו הצלחנו להגיע לכחצי מצריכת המים הממוצעת.
בעיני זו שיטה פשוטה ומומלצת.
מיכל 

תגיות: אפורים, במים, חיסכון, מיחזור, מים

הגב לזה

תגובות לדיון זה

זה נשמע פשוט ומעולה.
כשרוצים להשתמש מחדש גם במי מכונת הכביסה, אני ממליץ להשתמש בכדור כביסה (טוב ל1000 כביסות) במקום באבקות ונוזלים. זה גם עשוי לחסוך לכם כ 2000 ש"ח על מוצרים.
http://sites.google.com/site/kvisaball
לדעתי זה בהחלט הפתרון הטכנולוגי הפשוט, משתלם ובריא ביותר לניקוי הכבסים

הגב לזה

למען הגילוי הנאות אספר כי אני יצרן מערכות מחזור מים אפורים.

מיכל אני מחזק את ידך בעשייה ומקווה כי רבים ילכו בדרכך אך אזהרה אחת הייתי חייב להוסיף לנכתב.
שימוש במי המטבח לסוגיהם הוא שימוש אסור! מי מטבח מכילי שומנים מהחי ובכך מספקים מצעי גדילה ודגירה ליתושים ודומיהם, בנוסף אלו בעלי פתוגנים וחדקים רבים במיוחד עם מדובר בכלים אשר טופל בהם מזון נע לפני בישול.

השימוש במים אפורים הוא נכון רצוי ונחוץ במצב משק המים הישראלי אך גם שם יש לנקוט במשנת זהירות ולא נרצה להעמיד את משפחתנו או אותנו בסיכון.

נבות ניר
פלסגן
www.plasgan.co.il

הגב לזה

הי נבות,
אני מסכימה, ולכן אני רק משתמשת במי שטיפה "קלה" (בוץ, אבק וכיו"ב מירקות ופירות) ולא מבשר או מוצרים נאים אחרים.
אבל גם זה לא מעט, בעיקר אם משתמשים במים האלה להשרית כלים מלוכלים ולא לשטיפה הסופית שלהם.
מיכל

הגב לזה

אין ספק שהמקלחת-לשירותים הוא הדבר שחוסך הכי הרבה מים.

אתם רואים לבד - 4-5 דליים בכל מקלחת, לעומת כמה לשטיפת הכלים? אולי אחד לשבוע...

אני רוצה להעלות עוד סוגיה של מי שטיפת כלים - אם משתמשים בסבון שמכיל מלחים, המלחים נספגים בקרקע ולעולם לא עוזבים אותה וככה הורסים את הקרקע לגמרי.
המרכיב sodium lauryl sulphate (או SLS או SAS) הוא מלח והוא נמצא בכל סבון לא אקולוגי.

אפילו לשפוך קומפוסט לא יעזור לקרקע שהתמלחה כי המלח עדיין יישאר שם.

למה המלח מזיק? המלח הוא סופח מים מעולה, מספר אחד.
אם יש מלח ליד שורש הוא לוקח לשורש את המים והצמח פשוט מתייבש.

הגב לזה

שלום לכולם,
לפני כשנה סימתי לבנות מערכת מיחזור מים אפורים אצלי בגינה בשיטת 'אגן ירוק' עם המים אני משתמש להשקיית הגינהומילוי הניאגרות. המערכת עובדת באופן מושלם והיום לאחר שנה אני יכול לומר שחשבונות המים שלנו ירדו לחצי והגינה ירוקה מתמיד.
הקמתי אתר שבו תוכלו לראות ולקרוא על המערכת, שווה ביקור!.
http://www.water-recycle.co.il/

הגב לזה

אחלה עבודה תודה מיכל

אבל למה צריך להדיח את השירותים?

במקום זה אפשר לעשות פיפי בחוץ וקקי בנפרד עם חומר יבש וליצור קומפוסט גורמה

הגב לזה

RSS

חיפוש באתר

פעילויות אחרונות

גליה הוסיף/ה פוסט
לפני 11 דקות
event transportation
לפני 2 שעות
מאזניים
לפני 2 שעות
Daniel Kohen, DANYUVAL, eyran noy and 1 more joined שינוי ירוק
לפני 2 שעות
עודד שלום ותודה על התגובה. גם אם התגובה שלך, לטעמי, אופטימית מידי ומעט נאיבית, לא אוכל לשלול את הסיכוי לתסריט מסוג זה. הזמן יראה לנו את הדרך, במקרה זה לעניין התקן לפלסטיק מתכלה: למונח "מתכלה ביולוגית" אין כל משמעות בשוק הצרכני. לראיה, בבלגיה, כחלק…
לפני 2 שעות
מעניין מאוד, תודה על השיתוף! אני חושב (ומקווה) שעצם העובדה שיצרתם תקן ראשון, סולל את הדרך לעדכונים ותיקונים שלו בעתיד, ומהבחינה הזאת כבר עשיתם טוב. חוץ מזה, לשיפור של 20% באיכות השקיות יהיו גם תוצאות חיוביות שיקזזו במידה מסויימת את נזק הגידול בצריכת…
לפני 3 שעות
2 דיונים מאת יהונתן הימן הוצגו בדף הראשי
לפני 7 שעות
איזה יופי! מעניין אם הם מקבלים שם תמיכה מהעירייה (הקצבת מים לגידולים למשל), והאם זה שטח פרטי או ציבורי ולא הייתה להם בעיה לקבל את השטח. מה שבטוח זה שיש שם קהילה עם רצון ואנשים שיודעים ורוצים לקחת את העניינים לידיים. כל הכבוד ותמשיכי לבלות שם ולהביא…
לפני 9 שעות
eyran noy הצטרף/ה לקבוצה
הקבוצה תברר מהו הממשק בין ארגוני החברה /סביבה לעולם העסקי. כיצד ניתן לשתף פעולה באופן מיטבי, מה תפקיד הארגונים וכיצד משפיע המשבר הכלכלי.
לפני 10 שעות
eyran noy הוסיף/ה תמונה
לפני 10 שעות
יהונתן הימן הוסיף/ה 2 דיונים בקבוצה גינות קהילתיות
לפני 15 שעות
לפי השם "גינת הנסיכה" ציפיתי לגינה שהדגש בה הוא על אסתטיקה, מעין "גינת נושא" כמו אלו שבחולון. והנה - הדגש הוא על אוכל - ישר ולעניין - ירקות ופירות יפיפיים מהסוג שכמעט כואב לאכול מרוב שזה יפה... תודה עדי!
לפני 23 שעות
יפיפה! מה שכן, בגרמניה כמו בגרמניה - הכל אחיד, בשורות... מדהים.
אתמול
היי יריב! אנא תפנה לפרי נתיב ראש מנהלת עיר ירוקה , תפנה למוקד של העירייה 107 ותבקש מהם את הטלפון של המחלקה שלה. אשמח לקרוא פרטים על כך על מנת שאוכל להמליץ עליך. בהצלחה! מירי ישראלי
אתמול
כל הכבוד, תומך מרחוק! בועז, אתה מתכוון להגיע לאירוע בירקון 70 ביום ב'? זה בעניין גינון עירוני ביחד עם גינות קהילה. אשמח לראותך.
אתמול
וידאו מאת Green Change הוצג בדף הראשי
יתווספו בהמשך
אתמול

© 2010   נוצר על ידי Green Change   Powered by .

תוויות  |  דווח על בעיה  |  Terms of Service

/* * Open offsite links in new window- (c) Dynamic Drive (www.dynamicdrive.com)* This notice MUST stay intact for legal use* Visit http://www.dynamicdrive.com/ for full source code */