שינוי ירוק

הדרך שלך להשאיר חותם

נתחיל בזה שמגיעים לסופר במכונית. (באופניים לא פרקטי)
איך אפשר להתייעל ולשפר את חווית הקניות?
אשמח לעצות ולשיתוף חווית הקניות שלכם...
נ.ב. אני מאזור חיפה/קריות

הגב לזה

תגובות לדיון זה

מגיעים עם סלים ירוקים רב פעמיים. ירקות ופירות - מה שאפשר- שמים ישר בעגלה בלי שקיות.

הגב לזה

מגיעים עם סלים רב פעמיים, וגם עם שקיות חד פעמיות מהבית. אני אישית עומד כמעט תמיד ביעד של קניה עם אפס שקיות חדשות.
בסל הרב פעמי שלי, יש תמיד מספר שקיות חד פעמיות שמישות.

הגב לזה

פרט לסלים הירוקים ( שאגב רובם עשויים מחומר די מגעיל שנקרא אלבד ויש לו חיים מאוד קצרים, עדיף סלים יותר עמידים מבד אקולוגי - שנראה לי שאין כזה דבר באמת.... אוף הכל זה חטא פה..) יש עוד כמה דגשים:
השתדלי לקנות מזון באריזות הגדולות ביותר - מפסטה ( לפעמים ניתן למצוא אריזות של 1 ק"ג פסטה), קפה, תה עדיף בתפזורת (לקנות מסננת קטנה לחליטה), עגבניות רכות במקום רסק עגבניות, נוזל ומרכך כביסה בגרסא הקטנה ( הגרסאות הגדולות זה פשוט מדולל במים = יותר סחיבות, יותר חומרי אריזה),אם אוהבים יוגורט יש מיכל פלסטיק של 1 ליטר יוגורט (לא בטוח שזה באמת פחות מסת חומר סה"כ אבל זה ניתן למיחזור) לגבי ירקות אני מעדיף בכ"ז לשים בשקית אבל משתמש בהן שימוש חוזר.
ומה לעשות עם כל הזבל והאריזות? אני מייבש שקיות של לחם, בייגלה, גזר, עיתון שמגיע ארוז בבוקר וכו וכו ומשתמש בהם במקום שקיות סנדויץ.

ומה בנוגע ליחס כלפי נותני השירות? למה לא לנסות ליצור קשר בסיסי עם הקופאית, לשאול לשלומה, לחייך? להגיד תודה מקרב לב בסוף הקניה? גם זה מאוד מקיים.

אהה ועוד דבר שהוא לוא דווקא אקולוגי לכיס אבל יש לו משמעות מאוד עמוקה בעניין של תאגידיזציה - להמנע ככל האפשר מרכישת מוצרים של "המותג" כלומר אם את בשופרסל ויש להם את המוצרים של עצמם שהם תמיד יותר זולים באיזה חצי שקל מהשאר - זה דרך שלהם להשתלט על השוק, הם נותנים מחירים מאוד נמוכים ששוברים את השוק וכמובן שמישהו צריך לשלם על המחיר הכל כך נמוך (שזה כמובן לא הצרכן...אלא עובדי היצור, השינוע, מסדרי המדפים ועוד ועוד) הוא מרגיש שהוא מרוויח..

הייתי היום בסופר וכתמיד רצו לי מלא מחשבות בעניין ואז תהיתי לעצמי, האם יש סיכוי שאחת מרשתות המרכולים תרים את הכפפה ותממן יועצי קניה ירוקה שיסתובבו בסופרים ויתנו לקונים המתעניינים עצות שכאלה, מה דעתכם? יש לדבר כזה סיכוי?

הגב לזה

"המותג" זול יותר כיוון שאין העמסה של עלויות שיווק ופרסום על מחיר המוצר. אין הבדל בתנאי הייצור כיוון שהמוצרים הללו מיוצרים (בד"כ) באותם מפעלים אך נארזים באריזה אחרת

הגב לזה

לחשוב מראש על הקניות שלך ו... כמה מיושן - להכין רשימה. ככה לא מתפתים לקנות מוצרים מוכנים שמשווקים בסופר בצורה מושכת.
עוד משהו לחשוב עליו, לקחת את העגבניות של רז כדוגמא וככל האפשר,להימנע מלקנות מזון מוכן או מעובד, שהעלות הסביבתית שלו יותר גבוהה (גם בייצור וגם במחיר הפסולת).
יותר כיף לבשל בבית, לא?

הגב לזה

כל הנ"ל וגם:
לא לקנות על בטן ריקה, זה משפיע.
אם את עושה קניה קטנה העדפה עגלה קטנה או סלסלה נישאת.
אם למרות הכל קונים משקה ממותק - עדיף תרכיזים. ואם מוגז - עדיף סודה קלאב.

הו כן - להנביט לבד עדשים שחורות, שעועית מש ואספסת.
ולבשל יותר בסיר לחץ - חסכוני באנרגיה.

הגב לזה

הנה תרומתי הצנועה לדיון:
במסגרת הפרוייקט 'גמילה משימוש בשקיות חד-פעמיות', הנה אני מסבירה איך מכינים שקית רב פעמית מחולצה.
תרגישו חופשי להפיץ את הרעיון לאן שאתם רוצים, כמה שיותר- יותר טוב. (רשימות תפוצה, חברים, אתרים, רשתות, מקומות עבודה, מערכות חינוך, מערכות בחירות, וכו'.)
מומלץ להתנסות בהכנת שקית.

http://www.youtube.com/watch?v=27X4AMNetFU

הגב לזה

מוצרים שנמכרים באריזות קטנות נוחים מאוד לרכישה ושימוש אך יש לכך מחיר סביבתי.
והוא מתבטא בכך שצריך להשקע אנרגיה עודפת באריזת המזון ושליחתו ובנוסף לכך בהגדלת נפח האשפה.
יש לתופעה שם - "אירוז יתר" ודרך להימנע ממנה היא לקנות מזון באריזות גדולות (כבר הוזכר פה) וגם להעדף לקנות מזון בתפזורת או במעדנייה. עדיין מדובר במזון שנקנה בכמויות קטנות אבל האריזות וההובלה שלו פחות תובעניים לסביבה.

הגב לזה

מה שמזכיר לי - מה עם כל הירקות האורגניים? כל שלושה פלפלים ארוזים להם בנחת בשקית מאסיבית שאי אפשר להימנע ממנה. לפעמים זה מרתיע אותי עד כדי שאני נמנעת מלקנות אותם.
שמתם לב שבחמש השנים האחרונות רוב הירקות והפירות בסופר ארוזים מראש? אפילו תפוחים כבר נמצאים במיכל פלסטי.
לא שאני מבצעת את זה, אבל הדרך להימנע מ"אירוז יתר" של ירקות ופירות עוברת ב... שוק.

הגב לזה

באופן כללי אם הולכים לעסקים קטנים יש אפשרות לבקש מהם שימכרו לך את הוצרים באריזה רב פעמית שלך. מאפים בשר קטניות גבינות ותבלינים זה בערך 90 אחוז מצריכת המזון שלנו. ואת כל אלה אפשר לרכוש בתפזורת. במידה ומדובר בחנות קטנה אפשר להגיד לבקש מהם להשתמש באריזה שלך מהבית.
חשוב לזכור כיצד אירוז יתר אישי ו/או חד פעמי מגביר את הצריכה?
1. מאפשר רכישות ספונטניות - בעולם ללא אירוז חד פעמי חייבים להביא אריזות רב פעמיות ריקות מהבית וחייבים לקנות מוצרים שתיכננת בכמות שתיכננת. האירוז החד פעמי מאפשר לנו רכישות ספונטניות. והוא גם מאפשר לנו לא לחשוב הרבה ולא לחכות הרבה המוצר כבר ארוז ואפשר להעמיס אותו על העגלה בצורה מידית מבלי שיש לך זמן לחשוב אם אתה צריך אותו באמת או לא.
2. מאפשר לעצב אריזות קורצות ומפטות שמציגות את המוצר כאטרקטיבי מאוד ולעיתים קרובות כאטרקטיבי יותר ממה שהוא בעצם.
3.

הגב לזה

נהדר

הגב לזה

כמה אלטרנטיבות להגעה לסופר:

לדוגמה: לקנות בחנות קטנה ושכונתית, לקנות ירקות בשוק, לקנות ירקות אצל חקלאי המגדל ירקות אורגניים ושולח את הירקות הבייתה ויש עוד אפשרויות.

גם אם מגיעים לסופר, אפשר להגיע באופניים ולבקש שישלחו את המוצרים הבייתה.

שבוע טוב,
ירון

הגב לזה

RSS

חיפוש באתר

פעילויות אחרונות

גליה הוסיף/ה פוסט
לפני 23 דקות
event transportation
לפני 2 שעות
מאזניים
לפני 2 שעות
Daniel Kohen, DANYUVAL, eyran noy and 1 more joined שינוי ירוק
לפני 2 שעות
עודד שלום ותודה על התגובה. גם אם התגובה שלך, לטעמי, אופטימית מידי ומעט נאיבית, לא אוכל לשלול את הסיכוי לתסריט מסוג זה. הזמן יראה לנו את הדרך, במקרה זה לעניין התקן לפלסטיק מתכלה: למונח "מתכלה ביולוגית" אין כל משמעות בשוק הצרכני. לראיה, בבלגיה, כחלק…
לפני 2 שעות
מעניין מאוד, תודה על השיתוף! אני חושב (ומקווה) שעצם העובדה שיצרתם תקן ראשון, סולל את הדרך לעדכונים ותיקונים שלו בעתיד, ומהבחינה הזאת כבר עשיתם טוב. חוץ מזה, לשיפור של 20% באיכות השקיות יהיו גם תוצאות חיוביות שיקזזו במידה מסויימת את נזק הגידול בצריכת…
לפני 3 שעות
2 דיונים מאת יהונתן הימן הוצגו בדף הראשי
לפני 7 שעות
איזה יופי! מעניין אם הם מקבלים שם תמיכה מהעירייה (הקצבת מים לגידולים למשל), והאם זה שטח פרטי או ציבורי ולא הייתה להם בעיה לקבל את השטח. מה שבטוח זה שיש שם קהילה עם רצון ואנשים שיודעים ורוצים לקחת את העניינים לידיים. כל הכבוד ותמשיכי לבלות שם ולהביא…
לפני 9 שעות
eyran noy הצטרף/ה לקבוצה
הקבוצה תברר מהו הממשק בין ארגוני החברה /סביבה לעולם העסקי. כיצד ניתן לשתף פעולה באופן מיטבי, מה תפקיד הארגונים וכיצד משפיע המשבר הכלכלי.
לפני 10 שעות
eyran noy הוסיף/ה תמונה
לפני 10 שעות
יהונתן הימן הוסיף/ה 2 דיונים בקבוצה גינות קהילתיות
לפני 15 שעות
לפי השם "גינת הנסיכה" ציפיתי לגינה שהדגש בה הוא על אסתטיקה, מעין "גינת נושא" כמו אלו שבחולון. והנה - הדגש הוא על אוכל - ישר ולעניין - ירקות ופירות יפיפיים מהסוג שכמעט כואב לאכול מרוב שזה יפה... תודה עדי!
לפני 23 שעות
יפיפה! מה שכן, בגרמניה כמו בגרמניה - הכל אחיד, בשורות... מדהים.
אתמול
היי יריב! אנא תפנה לפרי נתיב ראש מנהלת עיר ירוקה , תפנה למוקד של העירייה 107 ותבקש מהם את הטלפון של המחלקה שלה. אשמח לקרוא פרטים על כך על מנת שאוכל להמליץ עליך. בהצלחה! מירי ישראלי
אתמול
כל הכבוד, תומך מרחוק! בועז, אתה מתכוון להגיע לאירוע בירקון 70 ביום ב'? זה בעניין גינון עירוני ביחד עם גינות קהילה. אשמח לראותך.
אתמול
וידאו מאת Green Change הוצג בדף הראשי
יתווספו בהמשך
אתמול

© 2010   נוצר על ידי Green Change   Powered by .

תוויות  |  דווח על בעיה  |  Terms of Service

/* * Open offsite links in new window- (c) Dynamic Drive (www.dynamicdrive.com)* This notice MUST stay intact for legal use* Visit http://www.dynamicdrive.com/ for full source code */